Με κίνητρα διακράτησης η νέα μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2002 19:10

Μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 18,9% του μετοχικού κεφαλαίου της θα διαθέσει εκ νέου η ΟΠΑΠ ΑΕ. Συνολικά, πρόκειται να διατεθούν στο επενδυτικό κοινό 53.300.000 μετοχές, όπως τονίστηκε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της ΟΠΑΠ Α.Ε., Κωνσταντίνο Κοσκινά, και τους εκπροσώπους των αναδόχων, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Finance, Αρτέμη Θεοδωρίδη, και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της EFG Eurobank Ergasias, Νικόλαο Καραμούζη.

Η διάθεση των μετοχών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 10 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ενώ θα γίνει μέσω δημόσιας εγγραφής και ιδιωτικής τοποθέτησης στην Ελλάδα και μέσω διάθεσης σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό. Παράλληλα, όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των αναδόχων, οι μη θεσμικοί επενδυτές θα λάβουν από το Ελληνικό Δημόσιο μία δωρεάν μετοχή για κάθε 10 που θα διακρατήσουν για περίοδο έξι μηνών από την ημερομηνία καταχώρησης της μεταβίβασης των μετοχών στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών και με μέγιστο αριθμό διακοσίων δωρεάν μετοχών ανά επενδυτή.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι θα «μπουν» στην αγορά τέσσερα νέα παιχνίδια. Πρόκειται για το SUPER 3 και το ΕΧΤΡΑ 5, που θα μπουν στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2002, το ΚΙΝΟ που πρόκειται να ξεκινήσει το 2003 και το BINGO, το οποίο προβλέπεται να αρχίσει το 2004. Ακόμη, ο κ. Κοσκινάς υπογράμμισε ότι θα συμπεριλαμβάνονται και αγώνες τένις στο στοίχημα, καθώς και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα