Σωρεία παραβάσεων σε ελέγχους κατά της ανασφάλιστης εργασίας

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 20:24
UPD:20:24

Μικτά κλιμάκια ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Υπηρεσίας Ελέγχου Αγορών του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠ.Ε.Α.) πραγματοποίησαν επίσης κοινούς ελέγχους σε 16 λαϊκές αγορές της Αττικής, στη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκαν 58 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων αλλοδαπών (φωτογραφία αρχείου).

Σωρεία παραβιάσεων διαπίστωσαν κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε συνεργασία με άλλους φορείς για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας.

Συγκεκριμένα, σε ελέγχους στις 31/10/12 στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε επιχειρήσεις ραφής ενδυμάτων αποκλειστικής απασχόλησης αλλοδαπών, εντοπίστηκαν 34 ανασφάλιστοι αλλοδαποί και συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 17.000 ευρώ. Παράλληλα, από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και προσαγωγές 10 αλλοδαπών που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής και εργασίας.

Μικτά κλιμάκια ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Υπηρεσίας Ελέγχου Αγορών του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠ.Ε.Α.) πραγματοποίησαν επίσης κοινούς ελέγχους σε 16 λαϊκές αγορές της Αττικής την περίοδο 22-27/10/12. Στη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν 58 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων αλλοδαπών για τους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ κατά παράβαση.

Οι συνταχθείσες Εκθέσεις Επιτοπίου Ελέγχου διαβιβάστηκαν στα αρμόδια υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τον καταλογισμό των αναλογουσών εισφορών, ενώ από το υπουργείο Ανάπτυξης διαπιστώθηκαν 31 παραβάσεις και συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 10.200 ευρώ.

Σε ελέγχους τέλος που έγιναν σε οδηγούς ταξί το βράδυ της Πέμπτης 1/11/12 αλλά και σήμερα το πρωί σε Αθήνα και Πειραιά, διαπιστώθηκαν 28 παραβάσεις ως προς την απασχόληση ανασφάλιστων οδηγών και συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 14.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα