Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2002 16:38

ΜΙΚΡΕΣ αυξομειώσεις καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, όπου το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ομιλία του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους σχετικά με τη νέα εταιρική-κυβερνητική εκστρατεία http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/09/230135.htm .

Ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 9.277 μονάδες ενισχυμένος οριακά κατά 0,03% και ο Nasdaq στις 1.405 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,04%.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ημιαγωγών μετά την υποβάθμιση του εν λόγω κλάδου από τη Merrill Lynch.

Παράλληλα, η Salomon Smith Barney αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή της για την τιμή-στόχο της μετοχή της Ιntel, της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής μικροεπεξεργαστών, στα 27 δολάρια από 45 δολάρια που ήταν μέχρι σήμερα. Επίσης, υποβάθμισε την αρχική της εκτίμηση για τα έσοδα της εν λόγω εταιρείας τόσο στην τρέχουσα όσο και στην επόμενη χρήση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, το επενδυτικό κλίμα ενδέχεται να βελτιωθεί, εάν κριθούν ικανοποιητικές οι εξαγγελίες του αμερικανού προέδρου για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών έναντι των επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα