Alpha Trust: Πώληση δραστηριότητας θυγατρικής στο Ην. Βασίλειο

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 13:01

Ολοκληρώθηκε χθες η πώληση της δραστηριότητας Διαχείρισης Ιδιωτικής Περιουσίας βρετανών πελατών της θυγατρικής της Alpha Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο, Taylor Young Investment Management Ltd. (TYIM).

Αγοραστής είναι η εταιρεία Rathbone Brothers Plc., ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών Διαχείρισης Περιουσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για ιδιώτες, φιλανθρωπικά ιδρύματα και επαγγελματίες συμβούλους.

Η συναλλαγή, που θα υλοποιηθεί μέσω της Rathbone Investment Management Limited (Rathbones), κύριας θυγατρικής της Rathbone Brothers Plc., αφορά αποκλειστικά σε χαρτοφυλάκια βρετανών πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξαιρεί τους διεθνείς πελάτες για τους οποίους εναλλακτικές λύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί το ποσό των 10 εκατ. στερλινών σε μετρητά. Το συνολικό τίμημα θα απαρτίζεται από μία αρχική πληρωμή ποσού 2,6 εκατ. στερλινών και πρόσθετες σταδιακές πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2014. Οι σταδιακές αυτές πληρωμές θα υπολογιστούν επί τη βάσει της αξίας των κεφαλαίων που θα μεταφερθούν στην Rathbones κατά την περίοδο των επομένων 18 μηνών.

Με βάση τα δεδομένα της συμφωνίας που υπεγράφη, η συνολική αξία της συναλλαγής δεν θα μπορεί να υπερβεί το ποσό των 15 εκατ. στερλινών. Το ποσοστό συμμετοχής της Alpha Trust στην ΤΥΙΜ ανέρχεται σήμερα σε 81,38%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα