Όλι Ρεν: Ο δρόμος για τη δόση περνά από τη Βουλή

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 16:03
UPD:16:44

Η ελληνική Βουλή θα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί στις ψηφοφορίες απόψε και το Σαββατοκύριακο για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την αποδέσμευση της δόσης τη Δευτέρα, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Μήνυμα εν όψει της ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Η ελληνική Βουλή θα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί στις ψηφοφορίες απόψε και το Σαββατοκύριακο για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την αποδέσμευση της δόσης τη Δευτέρα, είπε ο κ. Ρεν.

Τη Δευτέρα πρόκειται να συνέλθει το Eurogroup σε τακτική συνεδρίαση, όμως πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα έθεσαν εν αμφιβόλω τη λήψη απόφασης για εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Με παρέμβασή του ο κ. Ρεν την Τρίτη τόνισε πως η απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας πρέπει να ληφθεί στο επικείμενο Eurogroup, προσθέτοντας ότι απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά από όλους.

FTD: Πιθανόν τον Δεκέμβριο η εκταμίευση της επόμενης δόσης

Πάντως σε σημερινό τους δημοσίευμα, οι Financial Times Deutschland κάνουν λόγο για εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα πιθανόν στις αρχές Δεκεμβρίο.

Επικαλούμενη κοινοτικές πηγές, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου «δεν θα υπάρξει ακόμα έγκριση της επόμενης δανειακής δόσης για την Ελλάδα» και ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλη μία συνεδρίαση, επειδή τα εθνικά κοινοβούλια στη Γερμανία και σε άλλες χώρες πρέπει να εγκρίνουν τις όποιες αλλαγές.

«Μια επιπλέον συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη το απόγευμα δεν τελεσφόρησε, επειδή η τρόικα δεν είχε συμφωνήσει ακόμα με την ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων. Η ελληνική πλευρά προσπάθησε να πάρει πίσω πάλι ορισμένες δεσμεύσεις της, ανέφεραν κύκλοι της τρόικας», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Επισημαίνεται επίσης ότι παρά τις περικοπές, το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί συνολικά πολύ περισσότερο απ' ό,τι υπολογιζόταν στις αρχές του 2012 και προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, βολιδοσκοπούνται μέτρα όπως η μείωση των επιτοκίων, που θα οδηγήσουν σε απώλειες για τις χώρες-δανειστές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα