Σημαντικές απώλειες στη Wall Street

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 00:07
UPD:00:07
REUTERS

Με μεγάλη πτώση τερμάτισαν οι αμερικανικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τους επενδυτές να ανησυχούν για τα δημοσιονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα αλλά και για την επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη.

Απογοητευτικές ήταν οι προβλέψεις της Κομισιόν για την Ευρωζώνη που εκτιμά ότι θα υπάρξει οριακή ανάπτυξη 0,1% το 2013 και επιτάχυνση της ανάπτυξης από το 2014.

Σε επίπεδο απασχόλησης, η Κομισιόν αναμένει περαιτέρω συρρίκνωση των θέσεων εργασίας, με την ανεργία να ανέρχεται στο 12% σε επίπεδο Ευρωζώνης και στο 11% σε επίπεδο Ε.Ε. το 2013 ενώ από το 2014 θα αρχίσει να υποχωρεί δειλά.

Οι απογοητευτικές προβλέψεις για την ανάπτυξη του επόμενου έτους αποδίδονται, σύμφωνα με την Κομισιόν, «στην επιδείνωση της κρίσης χρέους το πρώτο εξάμηνο του έτους, στις εντεινόμενες ανησυχίες σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα στην Eυρωζώνη και στα αρνητικά στοιχεία σχετικά με τις πιέσεις στον διατραπεζικό δανεισμό και την οικονομική δραστηριότητα».

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην ευρωζώνη η οποία, όπως είπε, θα διαρκέσει. Τα νέα δεδομένα, πρόσθεσε, δείχνουν ότι οι συνέπειες της κρίσης έχουν προσβάλει ακόμα και τη γερμανική οικονομία.

Οι μετοχές των Bank of America, JPMorgan Chase και Hewlett-Packard ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με τις μεγαλύτερες απώλειες.

Τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο κατεγραψαν τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 2,36% στις 12.932,73 μονάδες, ο δείκτης S&P κατέγραψε απώλειες 2,37% στις 1.394,253 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 2,48% στις 2.937,29 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα