Μέσω Ιντερνετ οι διαγωνισμοί για κρατικές προμήθειες από μικρομεσαίους

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2001 17:33
UPD:17:41

Από το νέο έτος θα τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία που θα οδηγήσει στη διακήρυξη των διαγωνισμών για τις κρατικές προμήθειες από μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) μέσω του διαδικτύου.

Η ανακοίνωση των διαγωνισμών με ηλεκτρονικό τρόπο, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου (ΓΓΕ), θα λειτουργεί παράλληλα με τις διακηρύξεις των διαγωνισμών μέσω του Τύπου.

Στην ιστοσελίδα της ΓΓΕ ( www.gge.gr ) εισάγονται για διαβούλευση/συζήτηση με κάθε ενδιαφερόμενο οι προδιαγραφές των υπό προμήθεια προϊόντων, τριάντα περίπου ημέρες πριν την προκήρυξη και εκτίθενται προς συζήτηση οι προδιαγραφές των μελλοντικών διαγωνισμών. Η συζήτηση πραγματοποιείται σε δύο κύκλους, καθώς εκτιμάται ότι με αυτό το τρόπο θα περιοριστούν οι ενστάσεις κατά των προδιαγραφών που εκδηλώνονται αμέσως μετά την προκήρυξη.

Παράλληλα στο Ιντερνετ έχει εισαχθεί ένα πλαίσιο υπέρ της Υπεργολαβίας που αποτελεί σύστημα επικοινωνίας μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, με σκοπό την από κοινού κατάθεση προσφοράς.

Η ΓΓΕ έχει ήδη λάβει την έγκριση εκ μέρους της Ε.Ε. ενός μέτρου που αφορά στην χορήγηση άτοκων προκαταβολών σε μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν αναθέσει ένα ποσοστό εκτέλεσης της σύμβασης σε ΜΜΕ στο πλαίσιο του καθεστώτος της υπεργολαβίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα