Γ. Στουρνάρας: Η δόση θα εκταμιευθεί

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 12:04
UPD:15:27

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», επανέλαβε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα η Ελλάδα αναμένει μια πολιτική δήλωση.

Η δόση θα εκταμιευτεί, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή τη συζήτηση για ενδεχόμενη καθυστέρηση της απόφασης για συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.

«Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, να είστε σίγουροι και η Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Η δόση θα εκταμιευθεί», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Σχετικά με τις αντικρουόμενες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, εξήγησε ότι παραμένει άλυτο το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των πιστωτών μας και πως η ελληνική πλευρά προσπαθεί να συμμετάσχει δημιουργικά στη συζήτηση αυτή.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», επανέλαβε και πρόσθεσε ότι κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα η Ελλάδα αναμένει μια πολιτική δήλωση.

«Το σημαντικό για τη χώρα είναι η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί, έστω τώρα, μέχρι το Eurogroup, με τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους όρους» τονίζει το ΠΑΣΟΚ .

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Γ. Στουρνάρας: Η δόση θα εκταμιευθεί

Η δήλωση του Γ. Στουρνάρα

Σύγκρουση Σ. Κεδίκογλου - ΣΥΡΙΖΑ

Οι συζητήσεις για νέα αναβολή της εκταμίευσης της δόσης ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στην κυβέρνηση, σημειώνοντας σε καυστικό ύφος πως «η τακτική του καλού μαθητή της Μέρκελ δεν απέδωσε».

Ειδικότερα, κάνει λόγο για «στρατηγική ήττα» της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι μια ημέρα μετά την ψήφιση του πιο «ακραίου, αντικοινωνικού πακέτου μέτρων, η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση πλήρους απαξίωσης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται η τακτική του καλού μαθητή της Μέρκελ δεν απέδωσε, γεγονός που καταδεικνύεται από «τον συνεχιζόμενο εκβιασμό των τροικανών σχετικά με την καταβολή της δόσης».

«Αλήθεια τι λένε τώρα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης που εκβίαζαν τον ελληνικό λαό με το επιχείρημα ότι αν δεν εκταμιευτεί άμεσα η δόση η χώρα θα οδηγηθεί στην άτακτη χρεοκοπία;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του Δημήτρη Παπαδημούλη στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. «Τα έδωσαν όλα στην τροικα. "Γδερνουν" με "κατεπείγον" για την δόση. Τωρα εισπράττουν φτύσιμο και αναβολή. Ιδού η "αναδιαπραγματευση" αλα Σαμαρα!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου που καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρυφή επιθυμία του είναι να μην εκταμιευθεί η δόση.

«Οι ύβρεις και οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού, δείχνουν την κρυφή του επιθυμία να μην πάρει η Ελλάδα τη δόση. Τους πληροφορούμε ότι η δόση θα εκταμιευτεί», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

«Η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει και η Ευρώπη από την πλευρά της θα κάνει κι εκείνη αυτό που πρέπει», πρόσθεσε και σημείωσε: «Το λόμπυ της δραχμής –μέσα κι έξω από την Ελλάδα– δίνει ακόμα μάχες οπισθοφυλακών. Αλλά θα χάσει κι αυτή τη μάχη».

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έμεινε αναπάντητη από την αξιωματική αντιπολίτευση, που με νεότερη ανακοίνωσή της σημείωσε: «Καλό θα ήταν ο κ. Κεδίκογλου να ενημερωθεί για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης σύμφωνα με τις οποίες η χώρα θα χρεοκοπούσε στις 16 Νοεμβρίου αν δεν γινόταν η εκταμίευση της δόσης. Θα άξιζαν και αυτές τον "έξυπνο" σχολιασμό του».

«Σε κάθε περίπτωση», συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα ψέματα και οι εκβιασμοί δεν είναι κάτι καινούριο για την κυβέρνηση. Πάνε πακέτο με την απουσία ακόμα και της παραμικρής υπόνοιας για διαπραγμάτευση στο εξωτερικό και διατύπωσης μιας αντίθετης, προς την κοινωνική κατεδάφιση και την αποδόμηση της Ευρώπης, πρότασης εξόδου από την κρίση».

Χρυσή Αυγή: Τους εκθέτουν ολοφάνερα παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις

«Οι τοκογλύφοι εξευτελίζουν καθημερινά την συγκυβέρνηση του μνημονίου, μετατρέποντάς την σε πολιτικό τους ανδρείκελο για την υποδούλωση της χώρας», παρατηρεί από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή.

«Οι δανειστές», προσθέτει, «μεταθέτουν συνέχεια την καταβολή της δόσεως, εκθέτοντάς τους ολοφάνερα, παρ' όλες τις συνεχείς υποχωρήσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα