Κ. Μίχαλος: Αμεση ανάγκη να υπάρξει απόφαση για τη δόση

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 13:15
UPD:13:15

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ ανέφερε ακόμη ότι για να αποκτήσει ξανά το τραπεζικό σύστημα πρόσβαση στις αγορές θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία και να δοθεί οριστικό τέλος στα σενάρια εξόδου από το ευρώ (φωτογραφία αρχείου).

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η εκταμίευση της επόμενης δόσης και να υπάρξει συμφωνία για μείωση του χρέους επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο του Economist.

«Είναι άμεση ανάγκη να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος», είπε ο κ. Μίχαλος.

Κ. Μίχαλος: Αμεση ανάγκη να υπάρξει απόφαση για τη δόση

Κ. Μίχαλος: Αμεση ανάγκη να υπάρξει απόφαση για τη δόση

Ανέφερε ακόμη ότι για να αποκτήσει ξανά το τραπεζικό σύστημα πρόσβαση στις αγορές θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία και να δοθεί οριστικό τέλος στα σενάρια εξόδου από το ευρώ.

«Έτσι μόνο θα καταστεί εφικτή η επιστροφή καταθέσεων και η άντληση νέας ρευστότητας από τις αγορές, για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις. Διαφορετικά το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας θα συνεχιστεί, ακυρώνοντας τις θυσίες που έχουν γίνει ως τώρα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα