Ενδεχόμενο αναθεώρησης των μεγεθών του νέου προϋπολογισμού

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2001 09:21

Η αναθεώρηση των μεγεθών του νέου προϋπολογισμού υπό το βάρος της δυσμενούς συγκυρίας διεθνώς, απασχολεί το οικονομικό επιτελείο, ενώ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, είχε χθες συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη.

«Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ώστε ο προϋπολογισμός να είναι εναρμονισμένος και να ενδυναμώνει τη θέση της ελληνικής οικονομίας και προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, ενδεχόμενοι κλυδωνισμοί», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Ο προϋπολογισμός πρόσθεσε, συντάσσεται με γνώμονα τη δημοσιονομική πειθαρχία και χρηματοδότηση των επενδυτικών και κοινωνικών δαπανών». Ο υπουργός, σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι σταθεροποιητικός και αναπτυξιακός, και θα κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για τον ρυθμό ανάπτυξης, χωρίς να έχει εγκαταληφθεί το 4%, ενώ γίνονται υποθέσεις και με ρυθμό 3,8%. Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την πώληση της ΕΤΒΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προκριθεί η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, με τη διοίκησή της προς πώληση ΕΤΒΑ. Για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, απομένει να ρυθμιστεί το θέμα της ανταλλαγής μετοχών της Πειραιώς, με μετοχές της ΕΤΒΑ, που βρίσκονται στην κατοχή της Αγροτικής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα