Ν. Χριστοδουλάκης: Eφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 3,8%

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2002 16:52
UPD:16:54

Ο στόχος για ανάπτυξη 3,8% είναι απόλυτα επιτεύξιμος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε την πορεία της ελληνικής οικονομίας αρκετά καλή επισημαίνοντας ότι το μεγάλο της πλεονέκτημα εξακολουθεί να είναι η ανάπτυξή της.

Οπως τόνισε, όλες οι προσπάθειες εντείνονται πλέον όχι μόνο για την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί για την ανάπτυξη αλλά και για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, τη συγκράτηση του πληθωρισμού καθώς επίσης και για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το επόμενο διάστημα η ελληνική οικονομία πρέπει να αποφύγει τις προκλήσεις της εύκολης αύξησης των τιμών, οι οποίες μπορεί να δίνουν μια "δήθεν ανάσα" στις επιχειρήσεις, αλλά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Τέλος σημείωσε, ότι η ελληνική οικονονία "εξοπλίζεται" και θωρακίζεται διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο πλαίσιο αυστηρότερων ελέγχων στη λογιστική συμπεριφορά των επιχειρήσεων, προκειμένου να αυξηθεί η εταιρική διαφάνεια και να αποκλειστεί η περίπτωση εξαπάτησης των επενδυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα