Επίσκεψη Ευ. Λιβιεράτου στο «Nordic Explorer»

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 21:18
UPD:21:18

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος κατά την είσοδο του στο ερευνητικό πλοίο «Nordic Explorer» της Νορβηγικής Εταιρίας PGS που έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας και το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης.

Σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα για την Ελλάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος, μετά την επίσκεψή του στο ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» της νορβηγικής εταιρείας PetroleumGeo-Services (PGS), το οποίο θα πραγματοποιήσει γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και νοτίως της Κρήτης.

Σε δηλώσεις που έκανε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου είχε αγκυροβολήσει το σκάφος, ο κ. Λιβιεράτος σημείωσε ότι «είναι μια σημαντική μέρα γιατί, στο κλίμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας, έρχεται μια αισιόδοξη νότα ότι η Ελλάδα μπορεί να σχεδιάζει, μπορεί να προγραμματίζει, μπορεί με ήπιους τόνους, χωρίς κραυγές, και φωνές, να στήνει μεγάλα προγράμματα, και να τα φέρνει σε πέρας».

Όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα, ο υπουργός εκτίμησε ότι πιθανόν μέσα στο 2014 η Πολιτεία θα είναι έτοιμη να προκηρύξει τα οικόπεδα για να προχωρήσει η εξόρυξη.

Από την πλευρά του ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι η έναρξη των σεισμικών ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας. Επίσης υπογράμμισε ότι «αποδεικνύεται περίτρανα, πως όταν η προσπάθεια είναι συλλογική, διαφανής και ολοκληρωμένη, τότε φέρνει αποτελέσματα».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα