Στρατηγικές δράσεις για επέκταση των εξαγωγών σε ΗΠΑ, Κίνα, Ιταλία

ΠΣΕ
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 17:39
UPD:17:39

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων κ.Χριστίνα Σακελλαρίδη πρότεινε, στη διάρκεια Ειδικού Σεμιναρίου που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων με στόχο την ενημέρωση κινέζων επιχειρηματιών, την «αξιοποίηση της κινεζικής κοινότητας της Ελλάδας για τη δημιουργία αμφίδρομων οδών εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών» (φωτογραφία αρχείου).

Δράσεις και συνέργιες για την δραστηριοποίηση των εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας, ιδίως των μικρομεσαίων, στις αγορές της Κίνας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ, προωθεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Στη διάρκεια Ειδικού Σεμιναρίου που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων με στόχο την ενημέρωση κινέζων επιχειρηματιών, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κ.Χριστίνα Σακελλαρίδη πρότεινε την «αξιοποίηση της κινεζικής κοινότητας της Ελλάδας για τη δημιουργία αμφίδρομων οδών εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών». Τέθηκαν παράλληλα οι βάσεις για μία στενότερη συνεργασία, προκειμένου ελληνικά προϊόντα να προωθούνται στην Κίνα, με τη συνεργασία κινέζων επιχειρηματιών και εισαγωγέων, αμεσότερα και με χαμηλότερο κόστος γραφειοκρατίας και μεταφορών.

Ο ΠΣΕ προωθεί επίσης συνεργασίες για την περαιτέρω επέκταση των ελληνικών εξαγωγών στη γειτονική Ιταλία, υπ’ αριθμόν ένα εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, με απορρόφηση ετησίως προϊόντων αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ. Πλατφόρμα αυτών των δράσεων θα αποτελέσει η συμμαχία φορέων «Εξάγουμε Περισσότερη Ελλάδα», στην οποίο συμμετέχουν το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, το ΕΒΕΑ, η ΕΕΔΕ, ο ΣΕΒΕ και η Eurobank, με στόχο τη δικτύωση ελληνικών εξωστρεφών επιχειρήσεων, μέσω 74 ιταλικών επιμελητηρίων σε 52 χώρες.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας και η πιο αποτελεσματική προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά των ΗΠΑ, αποτέλεσε εξάλλου το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης εργασίας της κ. Σακελλαρίδη, με τον πρέσβη Δημήτριο Μαραντή, Deputy United States Trade Representative.

Ο ελληνικής καταγωγής διπλωματικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, τόνισε τη δυνατότητα περαιτέρω ενδυνάμωσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ η πρόεδρος του ΠΣΕ υπογράμμισε τη σημασία διαρκούς παρουσίας και διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα