Reuters: Η Γαλλία στο μικροσκόπιο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 18:00

Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να ζήτησε από την «επιτροπή των σοφών» -των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης- να συντάξουν μία έκθεση με προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για τη γαλλική οικονομία. Στη φωτογραφία με τον Γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί.

Στη Γαλλία στρέφεται η προσοχή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ανησυχεί ότι η εξασθένηση της γαλλικής οικονομίας θα έχει αντίκτυπο στη Γερμανία και την Ευρωζώνη γενικότερα, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να ζήτησε από την «επιτροπή των σοφών» -των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης- να συντάξουν μία έκθεση με προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για τη γαλλική οικονομία, όπως ανέφεραν δύο αξιωματούχοι που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Το αίτημα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ είναι ενδεικτικό της εντεινόμενης ανησυχίας που επικρατεί στο Βερολίνο σχετικά με τη γαλλική οικονομία, η οποία αναμένεται να μην επιτύχει τον στόχο μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2013.

«Εντείνονται οι ανησυχίες δεδομένης της απραξίας της γαλλικής κυβέρνησης όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά», σχολιάζει στο Reuters o οικονομολόγος Λαρς Φελντ που συμμετέχει στην εν λόγω επιτροπή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα