Συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής για το μέλλον των κυπριακών τραπεζών

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 19:16

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε τον διορισμό Ανεξάρτητης Επιτροπής βασικός σκοπός της οποίας θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων «για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και της σταθερότητας του κυπριακού τραπεζικού τομέα».

Tον διορισμό Ανεξάρτητης Επιτροπής για το μέλλον του κυπριακού τραπεζικού τομέα ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή, η οποία αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, θα διερευνήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κυπριακός τραπεζικός τομέας και θα προβεί σε συστάσεις προς την Κεντρική Τράπεζα σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας του τομέα, έτσι ώστε να ωφεληθεί η κυπριακή οικονομία σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ειδικότερα, η Επιτροπή θα επικεντρωθεί στα εξής θέματα:

- Το μέγεθος και τη δομή του τραπεζικού τομέα,

- Την ενίσχυση της προληπτικής ρύθμισης και εποπτείας, και

-Την προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή θα λάβει υπόψη τα πρόσφατα προβλήματα του κυπριακού τραπεζικού τομέα, καθώς και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης της ΕΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΤΚ, βασικός της σκοπός είναι η διαμόρφωση προτάσεων «για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και της σταθερότητας του κυπριακού τραπεζικού τομέα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα