ΓΣΕΒΕΕ: Αδυναμία καταβολής υποχρεώσεων λόγω μέτρων

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 16:56

«Προϋπολογισμό χωρίς προηγούμενο, που θα επιδεινώσει την ύφεση στην αγορά και θα προκαλέσει περισσότερα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», χαρακτηρίζει το νέο Προϋπολογισμό ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Γιώργος Κασιμάτης.

Σε αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων (εξ ανάγκης στάση πληρωμών) προς το Δημόσιο, θα οδηγήσει η εφαρμογή των τελευταίων μέτρων.

Αυτό τονίζουν με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού παράγοντες της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Η διαμορφούμενη κατάσταση στην κοινωνία και την οικονομία, αλλά και οι αναμενόμενες συνέπειες από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και των νέων μέτρων που ουσιαστικά διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, εκτιμάται από τη ΓΣΕΒΕΕ ότι θα καταστρέψουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, «προϋπολογισμό χωρίς προηγούμενο, που θα επιδεινώσει την ύφεση στην αγορά και θα προκαλέσει περισσότερα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», χαρακτηρίζει το νέο Προϋπολογισμό ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Γιώργος Κασιμάτης.

Ο κ. Κασιμάτης εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα όσα επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. «Θα επιδεινώσει την ύφεση στην αγορά και θα οδηγήσει όλο και περισσότερους μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες στην οικονομική εξαθλίωση», αναφέρει και συμπληρώνει: «Αυτό άραγε είναι το προσδοκώμενο; Ένας προϋπολογισμός που δεν φέρνει καμία οικονομική διέξοδο, δεν δημιουργεί καμία νέα προσδοκία; Και δυστυχώς τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, το πρώτο τρίμηνο του 2013 τα λουκέτα θα πολλαπλασιασθούν στην αγορά, συνέπεια και της διαρκώς αυξανόμενης υποκατανάλωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα