Ρεν: Δεν χρειάζονται επί του παρόντος νέα μέτρα στην Ισπανία

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 20:50

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν αναγνώρισε πως η Μαδρίτη βρίσκεται «ενώπιον μίας δύσκολης ανάταξης της οικονομίας της.

Η Ισπανία έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για τη διετία 2012-13, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι η Κομισιόν δεν προτίθεται να ζητήσει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για αυτή την περίοδο.

«Κανένα επιπλέον οικονομικό μέτρο δεν είναι απαραίτητο επί του παρόντος» για το 2012-13, επισήμανε ο κ. Ρεν, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού στις ισπανικές Αυτόνομες Περιοχές.

«Φυσικά θα παρατηρούμε στενά τις δημοσιονομικές εξελίξεις. Το συμπέρασμά μας είναι πως η Ισπανία έχει αναλάβει αποτελεσματική δράση για το 2012-13, αποκαθιστώντας την βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της», παρατήρησε.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ακόμη πως η επίτευξη των στόχων δεν αποτελεί μονόδρομο. «Όταν αξιολογείται η αποτελεσματική δράση μίας χώρας με υπερβολικό χρέος δεν είμαστε τόσο πολύ προσηλωμένοι στους ονομαστικούς στόχους. Εστιαζόμαστε στη διαρθρωτική βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών», εξήγησε.

Αναγνώρισε τέλος πως η Μαδρίτη βρίσκεται «ενώπιον μίας δύσκολης ανάταξης της οικονομίας της» και πως η κυβέρνηση και οι πολίτες της χώρας κάνουν μία τεράστια προσπάθεια «που συνεπάγεται δύσκολες αποφάσεις και θυσίες».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Γερμανικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα