Πτώση στη Wall Street

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 23:44
UPD:23:56
REUTERS

ΜΕ απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης καθώς στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκαν οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά των ΗΠΑ και για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή.

Το κλίμα δεν βελτιώθηκε παρά την συνέντευξη Τύπου του αμερικανού προέδρου ο οποίος επέμεινε στη φορολόγηση των πλουσίων προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού τονίζοντας ότι έχει εντολή να βοηθήσει τη μεσαία τάξη.

Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, μία πιθανή αύξηση των φόρων για τη μεσαία τάξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβράδυνση των λιανικών πωλήσεων και θα οδηγούσε στην ύφεση.

Παράλληλα σημείωσε πως τον ενθαρρύνει το γεγονός ότι ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι συναινούν να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα, όπως έχει προτείνει.

Εν τω μεταξύ, τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Ιούνιο εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, εν μέρει εξαιτίας του τυφώνα Σάντι που έπληξε τις ανατολικές ακτές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις μειώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,3%. Πτώση καταγράφηκε σχεδόν σε όλους του κλάδους, με αιχμή αυτόν των αυτοκινήτων όπου οι πωλήσεις βυθίστηκαν κατά 1,5%.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η μετοχή της Cisco Systems ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Bank of America, General Electric και Home Depot.

Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών οι δείκτες Dow και Nasdaq ενώ ο S&P 500 υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,45%, στις 12.571,34 μονάδες, ο δείκτης S&P κατέγραψε απώλειες 1,38% στις 1.355,50 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 1,29% στις 2.846,81 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα