Γ. Προβόπουλος: Σε πορεία ανάκαμψης οι τράπεζες

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 10:55
UPD:11:04

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμο να γυρίσει σελίδα», αναφέρει ο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος σε άρθρο του στη Wall Street Journal.

Σε πορεία ανάκαμψης βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η οικονομία, επισημαίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος σε άρθρο του στη Wall Street Journal.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμο να γυρίσει σελίδα», αναφέρει ο κ. Προβόπουλος στο άρθρο του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. «Καθώς οι ελληνικές τράπεζες γυρίζουν σελίδα σε ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο της ιστορίας, θα ακολουθήσει και η οικονομία», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, το επόμενο βήμα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών. «Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα έχουμε πιο ισχυρές, καλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες, αυξημένη εμπιστοσύνη εκ μέρους των καταθετών και δυνατότητα επανόδου στις αγορές κεφαλαίων», αναφέρει στο άρθρο του.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προσθέτει ο κ. Προβόπουλος, θα αποτελείται από τρεις μεγάλους, ισχυρούς τραπεζικούς ομίλους και μερικές μικρότερες τράπεζες.

Σημειώνει, μάλιστα, πως σε αυτό το περιβάλλον, η Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την τρόικα, για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένου τραπεζικού τομέα, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό του ρόλο στην πορεία της οικονομίας.

Τονίζει δε, ότι η στρατηγική αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των βιώσιμων τραπεζών και την εξυγίανση των μη βιώσιμων προστατεύοντας στο ακέραιο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρεται και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνοντας πρόοδο στο θέμα αυτό. Η κατά 30% σωρευτική απώλεια της ανταγωνιστικότητας κόστους από το 2001 θα έχει ανακτηθεί πλήρως μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, λέει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα