SAS: Επετεύχθη συμφωνία με τα συνδικάτα

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 17:26
UPD:19:05

Η μετοχή της SAS έκανε άλμα 29%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η οποία θα την επιτρέψει να προχωρήσει στην εξυγίανση της αεροπορικής εταιρείες.

Σε συμφωνία κατέληξε τελικά η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS, μετά από διεξοδικές διαβουλεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα, λαμβάνοντας το «πράσινο φως» για περικοπές ύψους 887 εκατ. ευρώ που θα απομακρύνουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Ο αερομεταφορέας έχει καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο περικοπών που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία του. Απαραίτητη, ωστόσο, για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν η συγκατάθεση των οκτώ ενώσεων που εκπροσωπούν τους πιλότους και το προσωπικό καμπίνας στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία.

Η μετοχή της SAS έκανε άλμα 29%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η οποία θα την επιτρέψει να προχωρήσει στην εξυγίανση της αεροπορικής εταιρείες. Στα σχεδιαζόμενα μέτρα περιλαμβάνεται το «πάγωμα» του μισθού 600 εργαζομένων καμπίνας ως το 2014 και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 έτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα