Ραχόι: Απολύτως απαραίτητα τα μέτρα λιτότητας

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 18:42
UPD:18:42

Σύμφωνα με τον ισπανό πρωθυπουργό, το 2013 θα είναι μια καλύτερη χρονιά σε σύγκριση με φέτος και το 2014 θα επιστρέψει η ανάκαμψη.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι υπερασπίστηκε σήμερα την πολιτική λιτότητας που έχει υιοθετήσει η κυβέρνησή του αν και παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα αυτό με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος πλήττει πολλούς ανθρώπους.

«Είναι αλήθεια ότι τα μέτρα που παίρνουμε πλήττουν πολλούς ανθρώπους», παραδέχθηκε ο Ραχόι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ. «Όμως είναι απολύτως απαραίτητα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ισπανό πρωθυπουργό, το 2013 θα είναι μια καλύτερη χρονιά σε σύγκριση με φέτος και το 2014 θα επιστρέψει η ανάκαμψη.

Ένα χρόνο μετά τη νίκη του Λαϊκού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές τις Ισπανίας, η χώρα βρίσκεται για δεύτερη χρονιά σε ύφεση ενώ το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 25%.

Η κυβέρνηση του Ραχόι, σε μια προσπάθεια να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας που το 2011 έφτασε στο 9,4% του ΑΕΠ, σκοπεύει να εξοικονομήσει 150 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 μέσω περικοπής δαπανών και αύξησης των φόρων.

Η κυβέρνηση αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ισπανίας κατά 1,5% φέτος και 0,5% για το 2013. Ωστόσο, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, οι προβλέψεις αυτές είναι μάλλον αισιόδοξες.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα