Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 23:44
UPD:23:47
REUTERS

Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης εν μέσω της αισιοδοξίας που επικρατεί όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε χθες την αισιοδοξία του ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Κογκρέσο θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή αυτόματων περικοπών δαπανών και φορολογικών αυξήσεων, στο τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ, απροσδόκητη άνοδο σημείωσαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, γεγονός που σημαίνει ότι η αργή βελτίωση των συνθηκών στην απασχόληση δίνει ώθηση στην ανάκαμψη στον τομέα της στέγης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Κτηματομεσιτών, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 2,1% τον περασμένο μήνα.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των Bank of America, Hewlett-Packard και JPMorgan Chase.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,65% στις 12.795,89 μονάδες, ο δείκτης S&P κατέγραψε άνοδο 1,99% στις 1.386,88 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 2,21% στις 2.916,07 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα