Ευρώ-δολάριο 1-1

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2002 14:35
UPD:16:20

Στην απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο βρέθηκε πριν από λίγο το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου για πρώτη φορά μετά το Φεβρουάριο του 2000.

Στις 14:18' (ώρα Ελλάδος) το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,0027 δολάριο έναντι 99,56 σεντς στις 10:05' και 99,08 σεντς αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, το ενιαίο νόμισμα έχει ενισχυθεί κατά περίπου 13% έναντι του δολαρίου. Το επενδυτικό κλίμα παραμένει ιδιαίτερα αρνητικό για τα αμερικανικά ενεργητικά λόγω της αδυναμίας των εταιρειών να παρουσιάσουν ανάκαμψη κερδών και των διαδοχικών λογιστικών σκανδάλων που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η χρηματαγορά υποδέχθηκε με αρκετό σκεπτικισμό τις προτάσεις Μπους για μεταρρυθμίσεις στην εταιρική διακυβέρνηση, εποπτεία και λογιστική πρακτική.

Το δολάριο ενδέχεται να δεχθεί νέο πλήγμα από την έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή και η οποία αναμένεται να δείξει ότι το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, το οποίο κυμαίνεται σε επίπεδα-ρεκόρ, θα παρέχει νέες ενδείξεις για το ότι τα κεφάλαια που εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ είναι περισσότερα από αυτά που εισρέουν.

Σύμφωνα με έρευνα του "Bloomberg", το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ ανήλθε τον Μάιο σε 35,3 δισ. δολάρια, πολύ κοντά στο επίπεδο-ρεκόρ που σημειώθηκε τον Απρίλιο (35,9 δισ. δολάρια).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα