ΟΛΘ: Το Φεβρουάριο οι οικονομικές προσφορές για τη μαρίνα

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 11:16
UPD:11:38

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα κατατεθούν στην ΟΛΘ ΑΕ οι δεσμευτικές προσφορές για την κατασκευή μαρίνας σκαφών αναψυχής στην α' προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Αυτό προβλέπει η προκήρυξη της β' φάσης του σχετικού διαγωνισμού για τα δύο επιχειρηματικά σχήματα που προκρίθηκαν στην α' φάση (συνολικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρία σχήματα) και συγκεκριμένα για την εταιρεία Lamda Development S.A. και την κοινοπραξία Ακτωρ Α.Τ.Ε., ΑΚΤΕ-VEGA, Cosmos Yachting και Marina Krφslin GMBH.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΘ, η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την άνοιξη του 2013, με ελάχιστη χρονική απόκλιση έναντι του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την παραχώρηση για περίοδο 30 τουλάχιστον ετών της θαλάσσιας ζώνης μπροστά στο κρηπίδωμα Νο 1 του λιμανιού για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών και της χερσαίας ζώνης στην α' προβλήτα (7,195 στρέμματα) για την εξυπηρέτηση των χρηστών της μαρίνας - εστίαση, αναψυχή, εμπόριο ναυτιλιακών ειδών. Προβλέπεται επίσης, παραχώρηση υπαίθριου χώρου στη β' προβλήτα (9,370 στρέμματα) για τη διαχείμαση και την επισκευή σκαφών αναψυχής.

Η μαρίνα θα διαθέτει 218 θέσεις ελλιμενισμού, ο χρόνος κατασκευής της υπολογίζεται στα τρία χρόνια, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου εκτιμάται στα 11,3 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ



Σχολιασμένα