Αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας διαπιστώνει ο Ράιχενμπαχ

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 16:03

Ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, προανήγγειλε την υπογραφή συμφωνίας στις αρχές Δεκεμβρίου μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και στελεχών του ΟΟΣΑ, η οποία θα αφορά σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τέσσερις βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας: οικοδομικά υλικά, λιανική, μεταποίηση και τουρισμό.

Για σταθεροποίηση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας έκανε λόγο ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη.

Η σταθεροποίηση αυτή, όπως είπε ο κ. Ράιχενμπαχ, έχει αρχίσει να διαφαίνεται από τις επενδύσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Unilever και την HP.

Χ. Ράιχενμπαχ: Ενδείξεις αλλαγής του κλίματος

Χ. Ράιχενμπαχ: Ενδείξεις αλλαγής του κλίματος

Ο επικεφαλής της Task Force προανήγγειλε την υπογραφή συμφωνίας στις αρχές Δεκεμβρίου μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και στελεχών του ΟΟΣΑ, η οποία θα αφορά σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τέσσερις βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας: οικοδομικά υλικά, λιανική, μεταποίηση και τουρισμό.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει τον μαραθώνιο με ρυθμό κούρσας ταχύτητας», υπογραμμίζοντας πως «η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι κομβικής σημασίας».

Δήλωσε επίσης ότι ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της Ομάδας Δράσης για την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων, για την ολοκλήρωση των διαταγμάτων για τα τεχνικά επαγγέλματα και για τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Όπως γνωστοποίησε τέλος ο κ. Χατζηδάκης, αύριο η ηγεσία του υπουργείου θ ανακοινώσει το σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονικοποίηση των κρατικών προμηθειών, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για την προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις επενδύσεις.

Κ. Χατζηδάκης: Θέλουμε να βάλουμε «μαχαίρι» στη σπατάλη

Κ. Χατζηδάκης: Θέλουμε να βάλουμε «μαχαίρι» στη σπατάλη

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα