Επικρίσεις Σουλτς κατά μελών της ΕΕ για τον προϋπολογισμό

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 17:33
UPD:17:33

Αν δεν ισοσκελίσουμε τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2012, δεν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά και να αποφασίσουμε για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την ασυνέπεια ορισμένων κρατών-μελών της ΕΕ που αρνούνται να εγκρίνουν την καταβολή κονδυλίων ύψους 9 δισ. ευρώ που υπολείπονται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2012, επέκρινε με δηλώσεις του ενώπιον της Ολομέλειας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Εξηγώντας ότι μετά την αδυναμία εξεύρεσης συμφωνίας μεταξύ του Συμβουλίου της ΕΕ και Ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει η Επιτροπή να καταθέσει νέο σχέδιο προϋπολογισμού, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου καταφέρθηκε εναντίον του Συμβουλίου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μας ζητούν τώρα να ψηφίσουμε έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό».

Αν δεν ισοσκελίσουμε τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2012, δεν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά και να αποφασίσουμε για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013, τόνισε.

Πάντως εξέφρασε την ελπίδα ότι στην επόμενη σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τον Δεκέμβριο, θα υπάρξει συμφωνία στην Επιτροπή Συνδιαλλαγής για την διαμόρφωση ενός προϋπολογισμού κοινής αποδοχής μεταξύ Συμβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου καθώς, όπως υπογράμμισε, το 2013 θα βρεθούμε ενώπιον δισεπίλυτων προβλημάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα