Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα έχει κάνει όλη τη δουλειά για την επόμενη δόση

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 19:23

O επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες και δράσεις του υπουργείου σχετικά με τη μετατροπή της ελληνικής γεωργίας από χαμηλού κόστους σε μια γεωργία με ποιοτικά χαρακτηριστικά, σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό, που θα υποστηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη και φυσικά τις ανάγκες των καταναλωτών (φωτογραφία αρχείου).

Η Ελλάδα έχει κάνει όλη τη δουλειά για την επόμενη δόση, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη.

Ακόμα ο κ. Ράιχενμπαχ δεσμεύτηκε να βοηθήσει το υπουργείο «που έχει ξεκάθαρο όραμα και στόχο για το μέλλον», στην προσπάθειά του για ενίσχυση τόσο της εξαγωγικής δραστηριότητας όσο και του τομέα της έρευνας και τεχνολογίας.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, οι πρωτοβουλίες του υπουργείου καθώς και οι εξαγωγές και η ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών.

Ειδικότερα, ο κ. Ράιχενμπαχ ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες και δράσεις του υπουργείου σχετικά με τη μετατροπή της ελληνικής γεωργίας από χαμηλού κόστους σε μια γεωργία με ποιοτικά χαρακτηριστικά, σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό, που θα υποστηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη και φυσικά τις ανάγκες των καταναλωτών. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στις προτεραιότητες που θέτει η νέα ΚΑΠ και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση του τομέα έρευνας και ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα