Κέρδη στη Wall Street

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 23:17
UPD:23:58
REUTERS

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης λόγω της ανακοίνωσης της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Κλειστή η Wall Street την Πέμπτη λόγω της «Ημέρας των Ευχαριστιών».

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ παρουσίασαν μεγάλη πτώση την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας του τυφώνα Σάντι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης, στην εβδομάδα μέχρι τις 17 Νοεμβρίου οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 41.000 στις 410.000, έναντι 418.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Τη ίδια ώρα αμετάβλητη, στις 82,7 μονάδες, παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με το πρόγραμμα δαπανών και φόρων που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση τον επόμενο χρόνο αντισταθμίστηκε από την αισιοδοξία για ανάκαμψη στον τομέα της απασχόλησης.

Πάντως οι επενδυτές διατήρησαν τις ανησυχίες τους τόσο εξαιτίας της αδυναμίας των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ να καταλήξουν σε συμφωνία για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους όσο και λόγω της απειλής του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ.

Με τα σημαντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των Hewlett-Packard και Microsoft ενώ στον αντίποδα βρέθηκε η Intel.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε ανοδικά 0,38% στις 12.836 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 1.391 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,34% στις 2.926 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα