Αντ. Σαμαράς: Η καθυστέρηση επιβαρύνει την οικονομία

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 13:47
UPD:14:46

«Κάθε μέρα που περνάει χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία, τις αγορές και πλήττει και το φιλότιμο του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες.

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θα αφήσει τις θυσίες των Ελλήνων να πάνε χαμένες.

Ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, την ώρα που οι διεργασίες για να υπάρξει οριστική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το απόγευμα θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση και με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εμφανίστηκε χθες φανερά απογοητευμένος από τη μη επίτευξη συμφωνίας την Τρίτη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.

Σημαντικές για την έκβαση των διαβουλεύσεων όσον αφορά το ελληνικό χρέος θεωρούνται και οι επαφές που θα έχει Πρωθυπουργός με τους ομολόγους του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στην οποία η Ελλάδα είναι επισήμως εκτός ατζέντας.

ΚΚΕ: Να μην παριστάνουν τους προστάτες του λαού

Οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά από τις Βρυξέλλες δεν έμειναν ασχολίαστες από το ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ο πρωθυπουργός και τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν μπορούν να παριστάνουν τους προστάτες του λαού απέναντι στις λυκοσυμμαχίες ΕΕ και ΔΝΤ, οι οποίοι είναι σύμμαχοί τους και μαζί διεξάγουν τον άγριο πόλεμο κατά των εργαζομένων».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει πως «όσο πιο γρήγορα απορρίψει ο λαός την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης και τις ψεύτικες υποσχέσεις για φιλολαϊκή λύση χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια, την ΕΕ και το ΔΝΤ, τόσο πιο γρήγορα θα βάλει τέλος στην εξαθλίωση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα