Αισιόδοξη για το δεύτερο εξάμηνο η Philips

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2002 13:24

Αισιόδοξος για την προοπτική της κερδοφορίας του εμφανίστηκε σήμερα ο ολλανδικός κολοσσός ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης Royal Philips Electronics NV παρά το ότι ανακοίνωσε ζημίες ύψους 1,35 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους λόγω δαπανών που ανέλαβε για την απόσβεση της αξίας της συμμετοχής του στις Vivendi, Great Nordic και SHL.

Εξαιρουμένων των εκτάκτων αποτελεσμάτων, η Philips σημείωσε στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου του 2002 καθαρά κέρδη ύψους 171 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημίες ύψους 382 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου.

Το μεγαλύτερο μέρος των ύψους 1,56 δισ. ευρώ δαπανών που ανέλαβε η Philips αφορά την απόσβεση της αξίας της σε ποσοστό 3,5% συμμετοχής στη Vivendi. Στο εν λόγω ποσό περιλαμβάνονται επίσης δαπάνες 20 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της Philips στον δανέζικο τεχνολογικό όμιλο Great Nordic και δαπάνες 25 εκατ. ευρώ για την κοινοπραξία της, SHL στον τομέα της τηλεϊατρικής.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 7,99 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 4% σε ετήσια βάση και κατά 5% σε σχέση με το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2002.

Η Philips τόνισε ότι αναμένει συνέχιση της τάσης και στο δεύτερο εξάμηνο φέτος. Παρά την εποχική μείωση που αναμένεται στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου προβλέπονται καλύτερα από αυτά του πρώτου, «στηριζόμενα στη βελτίωση των επιδόσεων σε σχεδόν όλους του τομείς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα