Τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα το Σάββατο

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 13:21
UPD:21:46

Bρυξέλλες

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για αύριο το απόγευμα στις 17:30 με θέμα συζήτησης την Ελλάδα συγκάλεσε ο πρόεδρος του Εurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στόχος της αυριανής συνεδρίασης, που θα έχει μορφή τηλεδιάσκεψης και δεν αναμένονται αποφάσεις, είναι η προετοιμασία του Εurogroup της Δευτέρας, στη διάρκεια του οποίου θα επιδιωχθεί η λήψη κατ΄ αρχήν απόφασης για την Ελλάδα, ώστε στη συνέχεια να υποβληθεί για έγκριση στα εθνικά κοινοβούλια επτά χωρών και να επιστρέψει για οριστική επικύρωση στις 3 Δεκεμβρίου στην τακτική συνεδρίαση του Εurogroup.

Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου, ενώ σημείωσε πως το Σάββατο προτίθεται να παρουσιάσει στους υπουργούς «το τι θα πρέπει να γίνει τη Δευτέρα». Ανέφερε ακόμη ότι για το ελληνικό ζήτημα είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ.

Το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, η οποία εξέτασε όλα τα εναλλακτικά σενάρια.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα