Την Πέμπτη θα συζητηθεί το νέο φορολογικό πλαίσιο

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2002 18:45

Στη συνεδρίαση της Κυβερντικής Επιτροπής μεθαύριο Πέμπτη, 18 Ιουλίου, θα συζητηθεί το νέο φορολογικό πλαίσιο που αφορά στη φορολογία κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών αλλά και τα κίνητρα για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης .

Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα της φορολογικής εναρμόνισης στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., θέμα που συζητείται στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (ΕΚΟΦΙΝ), ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξουν εναρμόνιση φορολογικών συντελεστών (μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ) όταν ισχύουν διαφορετικά φορολογικά συστήματα.

Επίσης, ένα άλλο θέμα το οποίο απασχολεί αυτό το χρονικό διάστημα τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών στην Ε.Ε. είναι η εποπτεία του χρηματοοικονομικού και του ασφαλιστικού τομέα. Ορισμένες χώρες-μέλη υποστηρίζουν ότι την εποπτεία αυτή πρέπει να την ασκούν και οι Κεντρικές Τράπεζες των ''15'', ενώ άλλες χώρες υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η εποπτεία αυτή να ασκείται μόνο απο μια ανεξάρτητη Αρχή.

Πηγή: AΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα