Απώλειες στη Wall Street

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 23:47
UPD:23:51

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μετά τις απογοητευτικές δηλώσεις του επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

ο Χάρι Ρέιντ εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή του για τη «μικρή πρόοδο» που έχει επιτευχθεί μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στην προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να αποφευχθεί ο «δημοσιονομικός γκρεμός» στα τέλη του έτους.

«Έχουν συζητηθεί ορισμένα ελάσσονα θέματα σχετικά με τα εισοδήματα, αλλά έχουμε μόνον δύο εβδομάδες για να κάνουμε κάτι. Συνεπώς πρέπει να αφήσουμε πίσω τα ελάσσονα και να αρχίσουμε να συνομιλούμε για τα ειδικά θέματα», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4,5 ετών εκτινάχθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω προσδοκιών για ανάκαμψη της απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Conference Board, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 73,7 μονάδες τον Νοέμβριο, από 73,1 μονάδες τον Οκτώβριο.

Οι μετοχές που τερμάτισαν τις συναλλαγές με τα σημαντικότερα κέρδη ήταν οι Intel και Coca-Cola ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι Hewlett-Packard και Chevron.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,69% στις 12.878,13 μονάδες, ο δείκτης S&P κατέγραψε πτώση 0,52% στις 1.398,95 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,30% στις 2.967,79 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα