X. Πισσαρίδης: Μέσα σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα αναστηθεί

Ενθουσιώδης ο ιταλικός Τύπος για τη συμφωνία
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 14:27
UPD:14:47

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Μέσα σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί», δηλώνει ο καθηγητής του LSA (φωτογραφία αρχείου).

Ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι δηλώσεις του Κύπριου νομπελίστα οικονομολόγου, Χριστόφορου Πισσαρίδη, στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα.

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Μέσα σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί», δηλώνει ο καθηγητής του LSA, εκτιμώντας πως «η συμφωνία αυτή αποτελεί, οπωσδήποτε, σημείο καμπής για την Ελλάδα».

Σε άρθρο του, ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα, Έτορε Λιβίνι, εκτιμά ότι «η πραγματική δυσκολία, για τον Έλληνα πρωθυπουργό, βρίσκεται στο εσωτερικό μέτωπο, δηλαδή ο κίνδυνος μιας περαιτέρω συρρίκνωσης του ΑΕΠ και η καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας». «Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, στις δημοσκοπήσεις διαθέτει προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων», εξηγεί.

Η εφημερίδα της Ρώμης Ιl Μessaggero επισημαίνει ότι «μέσα στον γενικό ενθουσιασμό, παραμένουν κάποιες αμφιβολίες. Πριν την καταβολή της νέας δόσης βοήθειας προς την Αθήνα, το σχέδιο για μείωση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να λάβει πράσινο φως από τις αγορές και από τα κοινοβούλια κάποιων κρατών μελών».

Η Corriere della Sera του Μιλάνου αναφέρεται στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης της Ρώμης, Βιτόριο Γκρίλι, σύμφωνα με τον οποίο «εν τέλει, η λύση που υιοθετήθηκε, στηρίχθηκε από όλους». Ο στενός συνεργάτης του Μάριο Μόντι προσθέτει ότι «πρόκειται για σημαντική συμφωνία, που αποτελεί πολύ περισσότερο από ένα πρώτο βήμα» για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα