Κέρδη στη Wall Street

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 23:37

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι σημαντικότεροι αμερικανικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Συγκεκριμένα ο Τζον Μπένερ δήλωσε αισιόδοξος σχετικά με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας με το Λευκό Οίκο προκειμένου να αποφευχθεί ο λεγόμενος «δημοσιονομικός γκρεμός», ισχυριζόμενος ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν στο τραπέζι τα κρατικά έσοδα εφόσον οι Δημοκρατικοί συμφωνήσουν σε περικοπές δαπανών.

Την ελπίδα του ότι θα καταφέρει να συμφωνήσει με το Κογκρέσο σε μία λύση για τον προϋπολογισμό και την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» πριν τα Χριστούγεννα, εξέφρασε και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα κάλεσε από τον Λευκό Οίκο τους οπαδούς του να πιέσουν τους βουλευτές, ώστε οι τελευταίοι να υιοθετήσουν μία πιο ελαστική στάση και να επιτευχθεί συμφωνία για τις μεθόδους περιορισμού του δημοσίου ελλείμματος στις ΗΠΑ.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Hewlett-Packard, American Express και Chevron. Με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισε η Boeing.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,83% στις 12.985,11 μονάδες, ο δείκτης S&P κατέγραψε άνοδο 0,79% στις 1.409,93 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,81% στις 2.991,76 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα