Εγκρίθηκε η συγχώνευση ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2002 14:28

Στο πλαίσιο των σημερινών γενικών συνελεύσεών τους, οι μέτοχοι των εταιρειών ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ ενέκριναν το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης και την πράξη συγχώνευσης με απορρόφηση από την ΤΕΡΝΑ, του κατασκευαστικού κλάδου της ΓΕΚ, καθώς και των εταιριών Ψυκτική Ελλάδος, Δομική Ανάπτυξη, Εργοδυναμική και Ηνίοχος.

Στο πλαίσιο αυτό, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΤΕΡΝΑ αυξάνεται κατά 47.602.392 ευρώ με αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας από 0,30 ευρώ σε 1,16 ευρώ ανά μετοχή και με την έκδοση 26.909.740 νέων μετοχών.

Με βάση τις σχέση ανταλλαγής που προκρίθηκε ως δίκαιη και εύλογη:

1. Οι μέτοχοι της ΤΕΡΝΑ θα ανταλλάξουν κάθε μία από τις παλαιές μετοχές (ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ) με μία νέα μετοχή (ονομαστικής αξίας 1,16 ευρώ)

2. Οι μέτοχοι της ΓΕΚ θα λάβουν συνολικά 21.780.140 μετοχές της νέας ΤΕΡΝΑ. Με τον τρόπο αυτό η ΓΕΚ αποκτά τον έλεγχο ποσοστού που ξεπερνά το 70% στην νέα ΤΕΡΝΑ, εξασφαλίζοντας υψηλότατη συμμετοχή σε μία από τις πλέον ισχυρές εταιρίες της νέας ανώτατης εργοληπτικής τάξης της 7ης τάξης. Η ΤΕΡΝΑ μετασχηματίζεται σε κύριο φορέα συγκέντρωσης των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων του ομίλου, ο μετασχηματισμός του οποίου θα ολοκληρωθεί σύντομα με την έγκριση για την απορρόφηση της εταιρίας Ερμής από την ΓΕΚ, η οποία μετεξελίσσεται σε μία ισχυρή εταιρία με σημαντικές συμμετοχές στους χώρους των κατασκευών, των παραχωρήσεων, του real estate και της ενέργειας.

3.Οι μέτοχοι της «Ψυκτική Ελλάδος» θα λάβουν για κάθε μία παλαιά μετοχή 0,238 μετοχές της νέας ΤΕΡΝΑ.

4.Οι μέτοχοι της «Δομική Ανάπτυξη» θα ανταλλάξουν κάθε μία μετοχή της εταιρίας που κατέχουν σήμερα με 13,135 μετοχές της νέας ΤΕΡΝΑ.

Σημειώνεται ότι η ΤΕΡΝΑ δεν θα εκδώσει νέες μετοχές για την απορρόφηση της Ηνίοχος και της Εργοδυναμική, καθώς η πρώτη είναι 100% θυγατρική της ΤΕΡΝΑ και η δεύτερη 100% θυγατρική της Δομική Ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα