Τιτάν: Πρόταση ανταλλαγής ομολογιών από TGF

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 14:14

Πρόσκληση ανταλλαγής προς τους κατόχους των εγγυημένων από την Τιτάν ομολογιών, συνολικού ποσού 200 εκατ. ευρώ, με νέες ομολογίες, κατέθεσε η Titan Global Finance (TGF).

Συγκεκριμένα, η TGF ανακοίνωσε πρόσκληση προς τους κατόχους των εγγυημένων από την Τιτάν ομολογιών συνολικού ποσού 200.000.000 ευρώ, με τοκομερίδιο 6,90% και λήξη τον Ιούλιο 2013 (Υφιστάμενες Ομολογίες), να προσφέρουν προς ανταλλαγή όλες ή ορισμένες από τις Υφιστάμενες Ομολογίες, με βάση την ονομαστική τους αξία, με νέες ομολογίες, σταθερού επιτοκίου, εγγυημένες από την Τιτάν, και με λήξη τον Ιανουάριο 2017 (Νέες Ομολογίες).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η TGF δύναται επίσης να εκδώσει Νέες Ομολογίες και σε νέους επενδυτές, που θα μετάσχουν στην έκδοση έναντι καταβολής μετρητών. Το ελάχιστο τοκομερίδιο των Νέων Ομολογιών θα είναι 8,75%. Όπως οι Υφιστάμενες Ομολογίες, οι Νέες Ομολογίες θα είναι εγγυημένες από την Τιτάν και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Ο σκοπός της πρότασης ανταλλαγής και της έκδοσης των Νέων Ομολογιών είναι η μερική αναχρηματοδότηση υπάρχοντος δανεισμού της TGF, στα πλαίσια του μακροπρόθεσμου χρηματοοικονομικού σχεδιασμού του Ομίλου ΤΙΤΑΝ.

Οι τράπεζες Alpha Bank, Eurobank Ergasias και Credit Suisse Securities (Europe) θα ενεργήσουν ως διοργανώτριες (Joint Dealer Managers) της έκδοσης, ενώ η εταιρεία Lucid Issuer Services Limited θα ενεργήσει ως ο φορέας ανταλλαγής των ομολογιών (Exchange Agent).

Τα τελικά ποσά της ανταλλαγής και της νέας έκδοσης αναμένεται να ανακοινωθούν στις 17 Δεκεμβρίου 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα