Κέρδη καταγράφει η Wall Street

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 16:55
UPD:17:00

Με κέρδη άνοιξε σήμερα η Wall Street, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα τον Νοέμβριο. Επιφυλακτικοί παραμένουν, ωστόσο, οι επενδυτές, εν αναμονή συμφωνίας για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,41% στις 13.079,03 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,48% στις 1.422,97 μονάδες. Κέρδη της τάξης του 0,16% κατέγραφε ο δείκτης Nasdaq, ο οποίος ανερχόταν στις 3.028,45 μονάδες.

«Τα καλά νέα από την Κίνα είναι ενθαρρυντικά και ενίσχυσαν τη διάθεση ανάληψης κινδύνων σήμερα το πρωί», σχολιάζει στο Reuters ο Πίτερ Καρντίγιο από την Rockwell Global Capital στη Νέα Υόρκη.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τον «δημοσιονομικό γκρεμό», ο Καρντίγιο εκτιμά ότι «μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες και φαίνονται αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι το τέρμα. Ωστόσο, εκτιμά ότι θα επιτευχθεί συμφωνία: «Όλοι γνωρίζουμε ότι το διακύβευμα είναι υψηλό και [το Κογκρέσο] δεν είναι τόσο ανόητο να επιτρέψει μια νέα ύφεση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα