Γ. Σούρλας: Η ώρα της αλήθειας και για τους υπεύθυνους της διαπλοκής

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 18:12
UPD:18:51

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας.

Τη σημασία της πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας κατά την παρέμβασή του στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο - Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, δεν υπάρχει διαφθορά, και όταν υπάρχει διαφθορά δεν υπάρχει πολιτική βούληση, ανέφερε χαρακτηριστικά, θέλοντας να υπογραμμίσει πως η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι πρώτα και κύρια ζήτημα πολιτικής βούλησης.

Προϋπόθεση για την πολιτική βούληση, σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, είναι να υπάρχει συναίσθηση και επίγνωση της ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και το λαό. Χρειάζονται, είπε, πολιτικοί με καθαρά χέρια, ηθική και εντιμότητα και αναφέρθηκε στη σημασία της εθνικής συνείδησης και του κοινωνικού ελέγχου ως ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Για το έγκλημα, παρατήρησε χαρακτηριστικά, χρειάζονται δύο, αν οι κυβερνώντες είναι αυστηροί, όταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν το επιτρέπουν, η διαφθορά δεν μπορεί να αναπτυχθεί, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ευθύνη και των πολιτών, οι οποίοι, όπως είπε, θα πρέπει να κάνουν και αυτοί την αυτοκριτική τους για το ποιούς επιλέγουν να τους εκπροσωπούν.

Είναι η ώρα της Οικονομίας και των Μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ο κ. Σούρλας, με αφορμή και τον τίτλο του συνεδρίου, αλλά είναι -υπογράμμισε- και η ώρα της αλήθειας για του υπεύθυνους της διαφθοράς και της διαπλοκής που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και την εθνική ταπείνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα