Αισιοδοξία για την επαναγορά ομολόγων

Βρυξέλλες
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 19:15
UPD:21:49

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί κατά τη σημερινή συνεδρίαση Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Αισιόδοξος για το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup. Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε σημείο καμπής για την Ελλάδα και την ευρωζώνη τις αποφάσεις του Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «σταθερή, βιώσιμη και πλήρη» απόφαση, που ελήφθη με δυσκολία, και θα δημιουργήσει «όρους εμπιστοσύνης και ανάπτυξης» για την Ελλάδα.

Ειδικότερα για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων είπε πως «με την Ελλάδα θα την καλύψουμε αυτή την πρόκληση, μια διαδικασία για την οποία δεν ανησυχώ ιδιαίτερα». Ανέφερε μάλιστα ότι την περασμένη Παρασκευή, κατά την επίσκεψή της στο Παρίσι, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την τελική έκβαση του ελληνικού προγράμματος.

Παράλληλα, τόνισε ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος «θα κερδηθεί χρόνος, ώστε οι Έλληνες φίλοι μας να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις». Πάντως, επέμεινε πάντως στην ανάγκη να υλοποιηθούν τάχιστα οι αποφάσεις, ώστε στις 13 Δεκεμβρίου να δοθεί το πράσινο φως για την άμεση εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ο Π. Μοσκοβισί στη σύνοδο του Eurogroup

Ο Π. Μοσκοβισί στη σύνοδο του Eurogroup.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν. Δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους δεν θα πετύχει, είπε.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσαν να ληφθούν και για την Ιρλανδία αποφάσεις παρόμοιες με αυτές της Ελλάδας, ο κ. Νούναν απάντησε ότι η Ελλάδα είναι διαφορετική περίπτωση από τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα και υπενθύμισε ότι το ελληνικό πακέτο βοήθειας συνοδεύεται από ιδιαίτερα αυστηρές και πολλαπλές προϋποθέσεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ο Μ. Νούναν στη σύνοδο του Eurogroup

Ο Μ. Νούναν στη σύνοδο του Eurogroup.

«Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα περνάει η χώρα και πόσο δύσκολη ήταν η προεκλογική περίοδος», σημείωσε. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα βελτιωθεί και ότι το πακέτο βοήθειας που αποφασίστηκε είναι αρκετό για να ξαναβάλει τη χώρα σε σταθερή πορεία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα