Ενστάσεις ΓΣΕΕ επί του σχεδίου για την ενίσχυση της απασχόλησης νέων

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 19:39

Η ΓΣΕΕ ζητεί μεταξύ άλλων μεγαλύτερη χρονική δέσμευση του εργοδότη για τη διατήρηση του προσωπικού και αύξηση της καταβαλλόμενης αμοιβής στο ύψος του κατώτατου μισθού με πλήρη ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη.

Τις ενστάσεις της σχετικά με το σχέδιο δράσης που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων εκφράζει με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Γ. Βρούτση, η ΓΣΕΕ.

Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, η πρόσληψη των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης αποτελεί πάγια θέση της Συνομοσπονδίας, ωστόσο, οι πολιτικές αυτές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως «εργαλείο» είτε καταστρατήγησης θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, είτε περαιτέρω επέκτασης της ευελιξίας και υποκατάστασης ή αντικατάστασης του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού με «φθηνότερη» και ανασφάλιστη απασχόληση.

Με την παρέμβασή της, η Συνομοσπονδία ζητεί μεταξύ άλλων μεγαλύτερη χρονική δέσμευση του εργοδότη για τη διατήρηση του προσωπικού, αύξηση της καταβαλλόμενης αμοιβής στο ύψος του κατώτατου μισθού με πλήρη ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη, ενώ τονίζει την απόλυτη αντίθεσή της στην πιθανότητα γενίκευσης του Εργοσήμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα