Υπό πίεση το δολάριο

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 11:11
UPD:11:24

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Στις 10.57 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραφε συγκρατημένα κέρδη 0,18% και διαμορφωνόταν στα 1,3077 δολάρια.

Ωστόσο, και τα δύο νομίσματα κατέγραφαν απώλειες έναντι του γεν, με το ευρώ να υποχωρεί κατά 0,14% στα 107,2100 γεν και το δολάριο να σημειώνει πτώση 0,30% στα 82 γεν.

Για τις πιέσεις που δέχεται το δολάριο ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Τα τελευταία στοιχεία διαψεύδουν τις προσδοκίες για ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας που είχαν δώσει ώθηση στο δολάριο τις προηγούμενες εβδομάδες. Την αβεβαιότητα εντείνουν, επίσης, οι άκαρπες μέχρι στιγμής συνομιλίες σχετικά με την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού».

«Είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν ρευστοποιήσεις των θέσεων σε δολάρια, εν όψει της δημοσιοποίησης των στοιχείων για την απασχόλησης στις ΗΠΑ την Παρασκευή, τα οποία αναμένεται να καταδείξουν επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας», σχολιάζει στο Reuters ο Μασάσι Μουράτα από την Brown Brothers Harriman.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα