Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 13:43
UPD:15:06

Σε θετικό έδαφος πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αισιοδοξίας σχετικά με την έκβαση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση.

Επιφυλάξεις διατηρούν, ωστόσο, οι επενδυτές, σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ.

Στα επιμέρους χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,09% στις 5.876,63 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κατέγραφε κέρδη 0,26% στις 7.454,73 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωνε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, της τάξης του 0,67% στις 3.590,36 μονάδες.

Η επαναγορά ομολόγων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση της κρίσιμης δανειακής δόσης στην Ελλάδα και οι ευνοϊκοί όροι που ανακοίνωσε η Αθήνα καθησύχασαν τους επενδυτές σχετικά με την επιτυχία του προγράμματος.

«Η Ελλάδα επανέρχεται σε τροχιά με την επαναγορά του χρέους της, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει 40 δισ. ευρώ για τις τράπεζές της και η Πορτογαλία θα λάβει την επόμενη δανειακή της δόση», σχολιάζει στο Reuters ο Χενζ Γκερντ Σονενσάιν, στέλεχος της Postbank στη Γερμανία.

«Οι παράγοντες της αγοράς έχουν αναθαρρήσει από την επαναγορά χρέους στην Ελλάδα, και καθώς η Ευρώπη φαίνεται να επανέρχεται σε τροχιά, το θέμα τώρα είναι να βρουν οι ΗΠΑ μια λύση [με τον δημοσιονομικό γκρεμό]», σημειώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα