Ολγα Κεφαλογιάννη: Εθνική υπόθεση ο τουρισμός

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 16:33
UPD:17:29

Ο τουρισμός είναι το σκαλοπάτι που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, είναι εθνική υπόθεση, είπε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο - Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Την πεποίθησή της ότι ο τουρισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να συμβάλει άμεσα και αποφασιστικά στην έξοδο από την κρίση, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο - Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος και αποτελεί μια μοναδική παραγωγική πρόταση υπηρεσιών και προϊόντων που μπορεί να βασιστεί στις δικές μας δυνάμεις. Ο τουρισμός είναι το σκαλοπάτι που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, είναι εθνική υπόθεση, είπε η κ. Κεφαλογιάννη, ενώ δήλωσε αισιόδοξη ότι η ανάκαμψη στον τουρισμό μπορεί να έρθει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Σε τέσσερις αρχές το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό

Παρουσιάζοντας τις δράσεις και τους στόχους του υπουργείου Τουρισμού, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε σε μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που προωθούνται. Το εθνικό σχέδιο του υπουργείου, είπε, στηρίζεται σε τέσσερις αρχές: στη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και στην ενίσχυση των τουριστικών υποδομών.

Η υπουργός Τουρισμού ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το υπουργείο χτίζει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, ενώ έχει υιοθετήσει και μια νέα στρατηγική συνεργασίας με περιφέρειες και δήμους. Παράλληλα, συνεργάζεται στενά με τους ΟΤΑ αλλά και με τα υπόλοιπα υπουργεία. Ενδεικτικά, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε πως το υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται στενά με το ΥΠΑΝ για την τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου.

Ο τουρισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να φέρει άμεσα επενδύσεις και έσοδα, επισήμανε η υπουργός. Προσφέρει θέσεις εργασίας, στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες, είπε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο έχει ξεκινήσει μια νέα τουριστική πολιτική για την Ελλάδα. «Είμαστε έτοιμοι για νέες μεγάλες επενδύσεις», ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη.

Αναφερόμενη στην οικονομική βοήθεια που εξασφάλισε η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, η υπουργός Τουρισμού τόνισε πως αποτελεί «ανάσα και ευθύνη». Τα χρήματα αποτελούν ευθύνη για κάθε υπουργείο και το υπουργείο μου το γνωρίζει αυτό, είπε η κ. Κεφαλογιάννη.

Παρατήρησε επίσης πως η Ευρώπη έχει αρχίσει και αλλάζει στάση απέναντι στην Ελλάδα και σημείωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι τηρεί τις υποσχέσεις της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα