Η Νέα Δημοκρατία για τις αποκρατικοποιήσεις

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2002 14:20

«Η κυβέρνηση Σημίτη αδυνατεί να αντιληφθεί τη σημασία των διαρθρωτικών αλλαγών για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τον ανταγωνισμό και την ανάπτυξη της οικονομίας», δήλωσε ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου κ. Γιώργος Σαλαγκούδης με αφορμή τις ανακοινώσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής και του υπουργού Ανάπτυξης για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Σαλαγκούδης αναφερόμενος ειδικότερα στη ΔΕΗ, επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην εξαγγελία διάθεσης ποσοστού 10%-15% των μετοχών της ΔΕΗ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/19/232391.htm αδυνατώντας να βελτιώσει το νόμο για την απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, για να καλύψει και πάλι προσωρινά την υποχρέωση προς το ασφαλιστικό ταμείο ΟΑΠ-ΔΕΗ -που με τον ίδιο νόμο ανέλαβε- και χωρίς να νοιάζεται πώς θα καλύπτεται στο μέλλον, αφού η περιουσία της ΔΕΗ συνεχώς μειώνεται. Παράλληλα, «αφαιρεί την ελάχιστη ικμάδα του χειμαζόμενου Χρηματιστηρίου».

Σε ό,τι αφορά τα ΕΛ.ΠΕ, ο κ. Σαλαγκούδης δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις διαιωνίζονται, «αφού η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται με τα επανειλημμένα χρονοδιαγράμματα».

Στη Δ.Ε.Π.Α, «οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αγγίζουν τα όρια της γελοιοποίησης, εάν δεν θέλει κανείς να τους καταλογίσει την πλήρη άγνοια». Η ΔΕΠΑ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σαλαγκούδη, στη σημερινή της μορφή ελέγχει την εμπορία Φυσικού Αερίου, τη διανομή αλλά και τα δίκτυα μεταφοράς, χωρίς σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο, ιδιαίτερα για το φυσικό κρατικό μονοπώλιο του δικτύου μεταφοράς, αντίστοιχο με τον ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). «Ποιο ποσοστό της ΔΕΠΑ εξαγγέλλουν ότι θα πωλήσουν σε στρατηγικό επενδυτή;», διερωτάται ο κ. Σαλαγκούδης.

Για το Καζίνο της Πάρνηθας, δήλωσε ότι η χώρα μας εκτέθηκε διεθνώς κατά τη διακήρυξη του διαγωνισμού και τώρα διασύρεται και στους επενδυτές του εσωτερικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα