Σύσκεψη για την καταβολή του εφάπαξ

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 18:35
UPD:18:35

Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: ««Γίνονται συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες για τον αρτιότερο τρόπο οργάνωσης των Ταμείων που έχουν ληξιπρόθεσμα».

Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου μετά την εκταμίευση της δόσης είχαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την καταβολή του εφάπαξ, η ενίσχυση στη στελέχωση του ΤΠΔΥ με επιπλέον υπαλλήλους ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι για την άμεση καταβολή των οφειλομένων προς τους ασφαλισμένους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας μετά τη σύσκεψη: «Γίνονται συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες για τον αρτιότερο τρόπο οργάνωσης των Ταμείων που έχουν ληξιπρόθεσμα. Το υπουργείο Εργασίας με το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνουν τους ρυθμούς τους έτσι ώστε όλο το θέμα των ληξιπροθέσμων να γίνει με το μεγαλύτερο ρυθμό απορροφητικότητας. Υπάρχουν και άλλα Ταμεία που βρίσκονται σε επίπεδο ανάγκης απορρόφησης ληξιπροθέσμων όπως το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ο Κλάδος Πρόνοιας Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΥΙΤΕΚΩ) και ο Λογαριασμός Πρόνοιας Προσωπικού ΙΚΑ και γι’ αυτά υπάρχει προγραμματισμός για τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα