Οριακή πτώση του ευρώ εν αναμονή ΕΚΤ

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 10:10

Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα το ευρώ, υποχωρώντας από το υψηλό επτά εβδομάδων έναντι του δολαρίου και το υψηλό 7,5 μηνών έναντι του γεν, στα οποία είχε σκαρφαλώσει στη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία αναμένεται να κρατήσει στάση αναμονής για πέμπτο διαδοχικό μήνα, αποφεύγοντας μία νέα μείωση του βασικού επιτοκίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το ελληνικό ζήτημα, εν μέσω σεναρίων για τη συμβολή που θα μπορούσαν να έχουν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες στην ελάφρυνση του χρέους.

«Εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ, οι επενδυτές επαναγοράζουν το δολάριο και το γεν μετά την άνοδο του ευρώ», παρατηρεί αναλυτής στην Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Το ευρώ υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,1% στα 1,3056 δολάρια, έχοντας σκαρφαλώσει την Τετάρτη μέχρι τα 1,3127 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Οκτωβρίου. Υποχωρούσε επίσης κατά 0,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 107,74 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα