Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 11:25

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή να είναι στραμμένη στην επαναγορά ομολόγων και στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους τραπεζίτες.

«Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας επαναγοράς και αυτό αποτυπώνεται στον περιορισμένο τζίρο. Αναμένουμε ακόμα μια νευρική συνεδρίαση σήμερα με περιορισμένο όγκο», ανέφερε η IBG Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία τον Σεπτέμβριο.

Αυτή την ώρα (11:23), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,34% στις 829,72 μονάδες, διευρύνοντας τα κέρδη 1,05% που κατέγραψε στη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 56,19 εκατομμύρια ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με αιχμή τους κλάδους Χημικών (+4,7%), Μέσων Ενημέρωσης (+4,4%) και Τραπεζών (+3%).

Μεταξύ των εταιρειών του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των ΕΤΕ (+4,5%), Eurobank (+4,4%), KAE (+3%) και Τράπεζα Πειραιώς (+2,6%).

Συνολικά, οι τιμές 34 μετοχών ενισχύονται, 17 υποχωρούν και 15 παραμένουν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα