WorldCom : Κήρυξε χρεωκοπία

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2002 07:40
UPD:08:11

Στην προστασία του νόμου για τις χρεωκοπίες, αποφάσισε να καταφύγει ο αμερικανικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών WorldCom. H εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλου οικονομικού σκανδάλου, μετά τις αποκαλύψεις για μεγάλες οικονομικές ατασθαλίες, ύψους 3,85 δισ. δολ. Η WorldCom η οποία απασχολεί 60.000 ανθρώπους και δραστηριοποιείται σε 65 χώρες, σκοπεύει να τεθεί στις διατάξεις του κεφαλαίου 11 του νόμου περί χρεωκοπιών, που επιτρέπει σε μία αμερικανική επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενώ παράλληλα θα προχωρά σε αναδιάρθωση.

Η χρεωκοπία της WorldCom, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η εταιρεία κατέθεσε το αίτημά της στις 20:55' τοπική ώρα (03:55' ώρα Ελλάδος, σήμερα), όπως τονίζει το αρμόδιο τμήμα του δικαστηρίου για τις χρεωκοπίες.

Το σύνολο των ενεργητικών στοιχείων της εταιρείας ανέρχεται σε 107 δισ. δολάρια και το σύνολο των χρεών της σε 41 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

«Επειδή πρόκειται να αναδιαρθρώσουμε το ισοζύγιό μας και να μειώσουμε τα χρέη μας, πιστεύουμε πως μέσα από τη διαδικασία του άρθρου 11 μπορούμε να αναμορφώσουμε μία πιο υγιή επιχείρηση», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζόν Σίντγκμορ σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Η διοίκηση της WorldCom, που έχει συνολικά 20 εκατ. πελάτες και διεκπεραιώνει τη μισή κίνηση στο Ιντερνέτ, τονίζει πως υπό το καθεστώς της πτώχευσης θα διαθέτει ένα ενεργητικό κεφάλαιο δύο δισ. δολαρίων σε πιστώσεις επί των περιουσιακών της στοιχείων για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της, να διατηρήσει το δίκτυό της και να πληρώσει τους υπαλλήλους της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα