Κοέλιο: Δεν ισχύουν για την Πορτογαλία οι όροι του ελληνικού μνημονίου

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 13:19
UPD:13:19

Μιλώντας στο πορτογαλικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, υποστήριξε πως «η κατάσταση στην Πορτογαλία δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη της Ελλάδας και η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για βοήθεια προς την Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμοστεί με παρόμοιους όρους στην Πορτογαλία».

Η Πορτογαλία δεν θα χρειαστεί συμφωνία μείωσης του χρέους της, παρόμοια με αυτή της Ελλάδας, γιατί η κατάσταση των δύο χωρών είναι εντελώς διαφορετική και τα πακέτα διάσωσής τους δεν συγκρίνονται, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Μιλώντας στο πορτογαλικό κοινοβούλιο, ο κ. Κοέλιο υποστήριξε πως «η κατάσταση στην Πορτογαλία δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη της Ελλάδας και η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για βοήθεια προς την Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμοστεί με παρόμοιους όρους στην Πορτογαλία».

Εκτίμησε εξάλλου ότι η χώρα του δεν θα βρεθεί στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα, αν συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει όπως προβλέπεται στους όρους του μνημονίου.

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η λεγόμενη ρήτρα για ίση μεταχείριση για τις διασωθείσες χώρες πρέπει να εφαρμοστεί στη στρατηγική ανάκτησης της πρόσβασης στην αγορά. Το μνημόνιο προβλέπει επιστροφή της Πορτογαλίας στις αγορές τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα